08. Chicory
<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ            ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

Chicory

08. Chicory Πικραλίδα:
Εγωιστικά κτητικός, νιώθει αυτολύπηση

Χαρακτηριστικά:
- Νοιώθω αυτολύπηση.
- Κανένας δεν αναγνωρίζει τις θυσίες που
  έχω κάνει γι’ αυτούς.
- Τα παιδιά μου κάνουν αυτό που θέλουν και
  δεν νοιάζονται που με στεναχωρεί αυτό.
  Είναι αχάριστα / σκληρά.
- Πικραίνομαι γιατί ο σύντροφός μου :
  ξέχασε την επέτειό
   μας / ξέχασε να μου τηλεφωνήσει / δεν με σκέφτεται
   όσο εγώ / δεν με προσέχει όσο εγώ.
- Όταν δεν μ’αγαπάει ή δεν με προσέχει, νοιώθω μέσα μου ένα
  τεράστιο κενό.
- Αγαπώ πολύ τους δικούς μου, θέλω να τους έχω συνέχεια κοντά
  μου.
- Τον προσέχω και τον διορθώνω για το καλό του.
- Μου λένε πως είμαι χειριστικός/η, πεισματάρης/α, υστερικός/ή.
- Μου λένε ότι είμαι καταπιεστικός/ή! Δηλαδή είναι καταπίεση το
   να αγαπάς;
- Θέλω οι άλλοι να με έχουν ανάγκη και τους αγαπημένους μου
   πολύ κοντά μου.
- Αισθάνομαι ότι η οικογένειά μου δεν με αγαπάει όσο θα έπρεπε
   και δεν εκτιμάει την προσφορά μου.
- Πληγώνομαι και αισθάνομαι πολύ εύκολα παρεξηγημένος/η

Εγωκεντρισμός, υπέρμετρη φροντίδα για τους άλλους, οίκτος για τον ίδιο τους τον εαυτό, υπερβολικός ζήλος, τάση για εξάσκηση εξουσίας.
Για εκείνους που στενοχωριούνται πολύ για το καλό και τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων ια έχουν την τάση να νοιάζονται υπερβολικά για τα παιδιά τους, τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους τους κ.λ.π. και πάντα βρίσκουν σ’ αυτούς κάτι που θα έτρεπε να διορθώσουν. 

08. Chicory 2

Ασχολούνται συνέχεια με το να διορθώνουν όλα εκείνα που νομίζουν πως θα έπρεπε να διορθωθούν κι αυτή η ενασχόληση τους φέρνει μεγάλη ικανοποίηση. Νοιώθουν έντονη την εσωτερική ανάγκη να έχουν κοντά τους όλους εκείνους για τους οποίους νοιάζονται. 

08chicory

CHICORY είναι το κατάλληλο άνθος για τους ανθρώπους που αντικείμενο της αγάπης τους είναι μάλλον ο ίδιος τους ο εαυτός παρά οι άλλοι. Είναι εγωκεντρικοί, νομίζουν πως τα πάντα θα έπρεπε να στρέφονται γύρω από τον εαυτό τους και προσπαθούν να αποκτήσουν τον έλεγχο των συνανθρώπων τους εκμεταλλευόμενοι την συμπάθειά τους και τα συναισθήματα της υποχρέωσης που εκείνοι έχουν απέναντί τους. θεωρούν τον εαυτό τους κέντρο του κόσμου κι έχουν την αξίωση να βρίσκονται πάντα κοντά τους εκείνοι που αγαπούν. Υποφέρουν συνήθως από οίκτο για τον ίδιο τους τον εαυτό («κανείς δεν με αγαπάει») και προσπαθούν να κατευθύνουν τους άλλους σύμφωνα με τη θέληση τους. 

08. Chicory 1

Η θετική έκφραση του CHICORY εκδηλώνεται σ' εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να αγαπούν και να προστατεύουν τους άλλους χωρίς να σκέπτο­νται τον εαυτό τους και χωρίς να περιμένουν γι’ αυτό ανταλλάγματα.

Για τα παιδιά:
Τα παιδιά CHICORY είναι τρυφερά και στοργικά, επιζητώντας παρόμοια αφοσίωση από γονείς, συγγενείς και φίλους. Αρέσκονται να βλέπουν τις προσπάθειες τους να επιβραβεύονται και δεν τους αρέσει να περνούν απαρατήρητα. Γι' αυτό το λόγο έχουν την τάση της «προσκόλλησης» ή προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή κάνο­ντας φασαρία αν αντιληφθούν ότι κάτι απειλεί την αμέριστη -συνήθως- προσοχή της μητέρας τους. Υπάρχει περίπτωση να εμφανί­σουν την αρνητική τους πλευρά κρατώντας με εγωιστικό τρόπο παιχνίδια για τον εαυτό τους, απρόθυμα να τα μοιραστούν. Στη χει­ρότερη περίπτωση ίσως να εμφανίσουν τάσεις εκμετάλλευσης και κτητικότητας, αλλά η θετική πλευρά του χαρακτήρα τους είναι ε­κείνη τού φύλακα, φροντίζοντας ενστικτωδώς ένα μικρότερο παιδί όπως ακριβώς μια μητέρα το μωρό της.

Για τα κατοικίδια:
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:  Κτητικό και πολύ προστατευτικό του περιβάλλοντός του.Προσπαθεί να εκμαιεύσει το ενδιαφέρον των άλλων για να τους ελέγχει.  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:  Ένα πιο αυτόνομο και με αυτοπεποίθηση ζώο.

<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ        ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

images6
info@anthoiamata.gr © www.anthoiamata.gr 2013